Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روز عاشورا دارالارشاد اردبیل همنوا با سایر هموطنان در پاسداشت شهدای دشت نینوا اقامه عزای باشکوهی را کردند تا به یاد مظلومیت شهدای نینوا با برگزاری آیین‌های سنتی و عزاداری‌های پرشور و حرارت اوج دل سپردگی خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) نشان دهد.

به گزارش ایران اکونومیست ازاردبیل، باری دیگر محرم از راه رسید و عطر مجالس حسینی در جای‌جای پایتخت حسینیت با جان و دل حس می‌شود و اردبیل این پایتخت عشق‌ورزی به ساحت سرور شهیدان، در طول تاریخ در درجه اعلی ارادت خالصانه خود را به سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) در میدان عمل به اثبات رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ صدها سال گذشته این دیار به نوعی با جوهره واقعه انسان‌ساز عاشورا و پدیدآورنده آن علقه‌های معناداری دارد و این پیوستگی بی‌هیچ شبهه‌ای تاکنون مستدام بوده است.

موکب عزای حسین(ع) در اردبیل تنها مختص دهه محرم نیست بلکه در روزها و هفته‌ها و ماه‌هایش و در شمایل مختلف و موضوعات متنوع در جریان است. اینجا هر لحظه می‌شود شگفتی‌ها و دقائق عاشورا را با سینه‌ای فراخ تنفس کرد.

شب‌های دهه اول ماه محرم‌الحرام در اردبیل حال و هوای خاصی دارد و همه ساله عزاداران در شب‌های محرم به خصوص در دهه اول محرم علاوه بر عزاداری در مساجد محله خود، به صورت دسته جمعی به محله دیگر حرکت کرده و در یک یا دو مسجد به عزاداری مشغول می‌شدند.

در روز عاشورا دارالارشاد اردبیل همنوا با سایر هموطنان در پاسداشت شهدای دشت نینوا اقامه عزای باشکوهی را کردند تا به یاد مظلومیت شهدای نینوا با برگزاری آیین‌های سنتی و عزاداری‌های پرشور و حرارت اوج دل سپردگی خود را به خاندان عصمت و طهارت و امام حسین(ع) نشان دهد.

مردم پایتخت حسینی اردبیل که از روزها قبل شهر و دیار خود را ملبس به لباس سیاه عزا کرده و در ماتم فرزند رسول گرامی اسلام و حضرت زهرا(س) شب و روز در قالب هیئت‌ها و دستجات عزاداری عشق و ارادتشان را به امام حسین(ع) نشان می‌دهند.

امروز در اوج این عزاداری‌ها در یوم عاشورا در قالب دسته‌جات و هیئت‌های مختلف عزاداران به خیابان‌ها آمده‌اند تا در هسته مرکزی شهر نمایشی از ارادتشان را به ساحت سیدالشهدا(ع) و یاران باوفایش در صحرای کربلا نشان دهند.

امروز در دارالارشاد اردبیل تکایا، مساجد، حسینیه‌ها و خیمه‌گاه‌ها مملو از عزادارانی است که از شهرها و مناطق مختلف کشور نیز آمده‌اند تا در پایتخت حسینی شور عاشورایی مردم اردبیل را به عینه مشاهده کنند که چگونه در عزای شهدای کربلا بر سیر و سینه زده و یاد مظلومان نینوا را گرامی می‌دارند.

عده‌ای با اسب، شتر، ادوات جنگی، آهنگ‌های محزون و عد‌ه‌ای نیز به شکل سنتی با زنجیر و سینه‌زنی و پرچم‌های برافراشته شده به یاد شهدای کربلا اقامه عزا کرده و ارادت قلبی خود را به رهروان طریق عشق نشان دادند.

امروز در روز عاشورا پایتخت حسینی شاهد مویه‌های داغداران دشت نینوایی بود که با حزن و اندوه تمام سعی می‌کردند تا اشک‌ریزان به یاد مظلومیت امام حسین(ع)، ابوالفضل عباس(ع)، علی اکبر(ع)، قاسم(ع) و سرباز شش ماهه امام حسین(ع) علی اصغر(ع) اشک ماتم ریختند که حکایت از دل سوخته آنها در ماتم فرزند علی مرتضی و فاطمه زهرا دارد.

در کنار عزاداری‌ها و برپایی ایستگاه‌های مختلف صلواتی که در آن حلوا، خرما، چای و شربت نذر می‌دادند در شهرها و مناطق مختلف و همچنین روستاها آیین‌های شبیه‌خوانی با حضور گسترده مردم برپا شده و در این آیین‌ها در قالب دو گروه حق و باطل نمایشی از واقعه نینوا را به تصویر کشیده و به مظلومیت امام حسین(ع) اشک ماتم می‌ریزند.

امروز دهم محرم در قالب آیین‌های تاریخی و سنتی و مذهبی شبیه‌خوانی که در جای جای این دیار با سوز و نوایی خاص برپا می‌شود زنان و مردان گرد هم آمدند تا تعزیه‌ای را به شکل زنده و در قالب شبیه‌خوانی مشاهده کنند که این مراسم از به میدان آمدن حر آغاز شده و تصویری از شهادت حضرت عباس(ع)، علی اکبر(ع)، قاسم‌بن حسن(ع) و در نهایت به میدان آمدن امام حسین(ع) و نحوه شهادت علی اصغر(ع) به تصویر کشیده می‌شود و در گروه باطل نیز شاهد به میدان آمدن شمر و عمر ملعون هستیم.

عالی‌ترین مرتبه این نوع عزاداری در قالب آیین شبیه‌خوانی که از آیین‌های با سابقه در کشورمان به ویژه دیار آذربایجان است زمان مکالمه امام حسین(ع) با خواهرش حضرت زینب(س) در ترک خیمه‌گاه است که امام حسین(ع) فریاد «هل من ناصر ینصرنی» را سر می‌دهد اما گویی دیگر هیچ پاسخی از یارانش که به شهادت رسیدند نمی‌شنود و خود راهی میدان می‌شود تا در این جنگی سخت با لشکر کفر جنگ کرده و در نهایت حوادث تلخ شهادت علی اصغر(ع) و جان‌سوز بودن چنین رویدادی که دل‌های به حزن و اندوهی واقعی می‌کشاند.

آری امروز روز عاشورای حسینی و پایتخت حسینیت، عشق به امام حسین(ع) و عباس بن علی(ع) زنان، مردان، کودکان، نوجوانان و جوانان همه یک صدا به میدان آمدند تا در لبیکی مجدد یاد شهید نینوا را گرامی دارند.                                              

140/ح

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پایتخت حسینی امام حسین ع شبیه خوانی آیین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۷۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جلال‌مآب در حاشیه بازدید شیخ عبدالمهدی کربلایی متولی شرعی حرم امام حسین (ع) از مراحل پیشرفت طرح توسعه حرم که با همت مهندسان، استادکاران و هنرمندان ایرانی در حال ساخت است، گفت: فاز نخست طرح جامع توسعه حرم امام حسین (ع) مزین بنام صحن و شبستان حضرت زینب (س) بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: براساس طرح صحن حضرت زینب (س)، ساخت ۴ شبستان در تراز رو و زیرسطحی به‌نام‌های شبستان حضرت علی اکبر (ع)، شبستان امام حسین (ع)، شبستان باب القبله و شبستان عقیله در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: از این تعداد، شبستان حضرت علی اکبر (ع) در روبروی خیمه‌گاه حسینی و به مساحت حدود ۲هزار و۸۰۰ مترمربع در طبقه همکف قرار دارد و سه شبستان دیگر در تراز زیر سطحی ساخته می‌شود.

به گفته وی، شبستان عقیله به مساحت ۲هزارمترمربع در شمال ساختمان مقام حضرت زینب (س)، شبستان امام حسین (ع) به مساحت ۴هزار و۸۰۰ مترمربع در جنوب ساختمان مقام و شبستان باب القبله به مساحت ۲هزار و۵۰۰ مترمربع در جنوب در باب القبله حرم مطهر همگی در تراز زیر سطح در حال ساخت است.

وی درباره سایر طرح‌ها و اقدامات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: این تشکل مردم نهاد با پشتیبانی خیران و نذر دوستداران اهل بیت علیهم السلام، بیش از ۱۸۰ طرح مرمت، بازسازی، خدماتی – رفاهی و توسعه‌ای را در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، بلد، مسیب عراق و سوریه به اتمام رسانده یا در دست اجرا دارد.

وی یادآور شد: حدود یک سال است که طرح توسعه حرم امام علی (ع) در نجف اشرف مزین بنام صحن و شبستان حضرت زهرا سلام الله علیها به مساحت ۲۳۰ هزار متر مربع به اتمام رسیده و اکنون در حال بهره‌برداری است.

وی‌گفت: در کاظمین نیز طرح توسعه زیرسطحی مزین بنام شبستان حضرت امام محمد باقر (ع) به متراژ پنج هزار متر مربع طراحی شده و در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: پروژه استحکام بنای حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام در سامرا نیز براساس دانش فنی روز و مهندسی پیشرفته در حال انجام است.

براساس این گزارش، علاقه‌مندان به مشارکت در طرح توسعه حرم‌های مطهر در عتبات می‌توانند به تارنمای ستاد توسعه و بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form مراجعه کرده و کمک‌های خود را به میزان دلخواه اهداء کنند.

کد خبر 6092947 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • آیین گرامیداشت حاج حسین ندیم پدر شهیدان احمد و اسماعیل ندیم
  • اعلام برنامه میثم مطیعی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)
  • آیین "سرزمین من" ویژه مدارس شهر کرمان
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • برگزاری آیین معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • دیدار دانشجویان دانشگاه آزاد یزد با خانواده شهید سرسنگی